Ansvar/forsikring

Arrangøren fraskriver seg alt ansvar når det gjelder tap eller skade. Engen forsikring anbefales!
FABU har egen forsikring som dekker deltakere som er medlemmer av FABU.

Alkoholforbud

Det er ikke tillatt å nyte alkohol i forbindelse med turneringen da dette er et Frelsesarmè-arrangement.

Lagleders ansvar

Lagleder har ansvaret for laget og det er kun lagleder som skal henvende seg til arrangøren på vegne av sitt lag eller enkeltspillere. Dvs at vi henvender oss til lagleder og dette skal også lagleder gjøre ovenfor oss. Lagleder har også ansvar for at alle på laget kjenner til reglene som følger under, samt annen informasjon som blir gitt under cupen.

All kommunikasjon fra arrangøren går kun til lagledere. Lagleder har ansvaret for å informere videre til lagets spillere.

Sportslige regler

Hvert lag spiller med 5 utespillere og keeper og X antall innbyttere. Det er dermed lov til å stille med så mange innbyttere som man ønsker, men maks. 20 spillere pr. lag.
Keeperhjelmer kan lånes ved banesekretariatet og skal leveres tilbake etter kampen.

Ved evt. like draktfarger skal det lag med færrest spillere benytte markeringsvester. Disse skal ligge ved banesekretariatet og skal leveres tilbake etter kampen.
Kampen skal blåses i gang senes 5 min. etter oppsatt tidspunkt. Dersom et lag ikke møter opp til kampstart vil dommeren dømme WO (WalkOver). Det frammøtte lag får 2 poeng og 5-0 i målforskjell.
Det er ikke tillatt å delta på to forskjellige lag.

Alle kamper spilles med 2 x 10 min. inneffektiv spilletid med 2 min. pause. (Det vil si at tiden stoppes kun på signal fra dommeren. Ikke hvis ballen går over vant eller lignende.).
Lagkaptein alene har lov til å henvende seg til dommeren. Lagkaptein skal forøvrig være merket med et kapteinsbind evt. en tape på en overarm.
Utespillere har ikke lov til ta ballen med handa, heade ballen eller hoppe opp etter ballen.

Kontinuerlig bytte av spillere er tillatt og dette skjer kun ved lagbenken. Dette er ikke tillatt ved evt. skade. Da skal man vente på dommerens signal på å få komme inn på banen.
Spillere har ikke lov til å oppholde seg i keeperens indre målgård. Dersom ball havner utenfor sidelinje, blir det innslag. Kølleløft over vanthøyde er ikke tillatt.

Slag på ren kølle er forbudt. Dette gjelder både køllehals og kølleblad. Ulovlige forseelser fører til frislag for motstanderlaget, evt. utvisning i 2 eller 5 minutter. Ved faste situasjoner som frislag og innslag skal motspiller være minst 3 meter unna med kropp og kølle. Brudd på denne regel gir 2 minutter.
Rått spill vil føre til utvisning. Munnbruk/banning vil føre til 2 min. lagstraff.

Grov forseelse eller gjentatte forseelser fører til rødt kort. Den spilleren som får rødt kort er utvist for resten av kampen. Er forseelsen grov kan en også få kampstraff neste kamp, utestenges fra turneringen og evt. fremtidige turneringer.
Laget får en lagstraff på 2 min, dvs. at det ikke er lov å sette inn ny spiller før etter 2 min. Ved uavgjorte kamper i sluttspillet avgjøres disse med 3 straffer av hvert lag, deretter en og en straffe.

Finalen i hver klasse spilles med 2 x 15 min. inneffektiv spilletid med 5 min. pause. De siste 2 minuttene av kampen spilles med effektiv tid.
Husk at dommeren også kan gjøre feil, men holdningen vår under kampen, er at dommeren er suveren!

Se også innebandyregler fra : Norges Bandyforbund