Regler

Matcherna 1*13 minuter. Spelas på en plan. Endast två minuter mellan matcherna. Lag på plan ska bestå av en målvakt och 4 utespelare.

Max 12 spelare per lag. Vid samma färg på lagen används västar för bortalaget. Glöm inte att ta med egna västar.

Fotbollarna är futsalbollar med reducerad studs.

Det är Futsalregler som gäller.

Flygande byten vid lagbänken.

När bollen går ut från långsidan: Inspark istället för inkast. Måste slås inom 5 sekunder efter att bollen har lagts ner, annars går bollen till andra laget. Domaren kan även vid passivitet från laget som har inspark ge insparken till det andra laget.

Då bollen passerat mållinjen/kortlinjen sker ”inspark” vilket innebär att målvakten sätter igång spelet med händerna (utkast). Kast får ej ske över planens mittlinje då bollen varit ”död”. Sker detta, går bollen över till motståndarlaget med frispark från mittlinjen. OBS! Om bollen studsar på egen planhalva eller vidrör spelare får mittlinjen passeras.

Är bollen i spel då målvakten får bollen, kan utkastet passera mittlinjen utan att bollen behöver studsa på egen planhalva eller vidröra spelare. Målvakten får använda fötterna när bollen är i spel.

Målvakten får hålla bollen i 5 sekunder, sedan måste bollen sättas i spel. Vid överträdelse utdöms frispark vid 6-meterslinjen. (valfri plats)

Glidtackling är ej tillåtet. Bestraffning för detta är frispark och i förekommande fall straffspark.

Endast skor avsedda för inomhusbruk får användas

W-O med resultatet 3-0 tilldöms om lag inte infinner sig till spel på utsatt matchtid. Lagens egna matchvärd hjälper till med att hålla tiderna.