Regler

Turneringsinformation

Matcher

Matcherna spelas enligt internationella regler (ÅIBF). Vid lika poäng i gruppspelet avgörs placering genom:

1. Inbördes möten (lag som har samma poäng ingår i beräkningen (poäng/målskillnad/flest gjorda mål).
  2. Kan placeringen fortfarande ej avgöras beräknas lagens totala målskillnad, d v s skillnaden mellan antalet gjorda mål och insläppta mål i gruppspelet.
  3. Är målskillnaden lika placeras det lag först som gjort flest mål.

Kan placering ändå inte avgöras sker lottning.

Slutspel

Gruppvinnarna samt bästa tvåan till semifinal.

OBS! Om bästa grupptvåan är från grupp 3 så spelar denne mot den vinnare från grupp 1 eller grupp 2, vilken har samlat ihop flest poäng.

Speltid

2 x 15 minuter i gruppspelet och 2 x 20 minuter i slutspelet (fr.o.m. semifinaler). Rullande tid i gruppspelet, sista tre (3) minuterna i den sista perioden är effektiva i slutspelet.

Vid likaresultat i slutspelet spelas 10 minuters sudden death med fyra utespelare/lag på planen. Vid fortsatt likaresultat avgörs matchen genom straffläggning.

Protest

Protest och protestavgift om 150 € ska ha inkommit till turneringens Tävlingskommitté senast trettio (30) minuter efter avslutad aktuell match eller före eventuellt slutspel om slutspelet inträffar inom trettio (30) minuter efter den match protesten avser.

Detta innebär att fastställd protestavgift ska erläggas i kontanta medel inom ovan tidsangivelser.

Protest ska, för att äga giltighet, inkomma skriftligen samt innehålla de skäl på vilken den grundar sig och vara undertecknad av föreningen

Plats

Baltichallen, Mariehamn samt Vikingahallen, Jomala. Kioskförsäljning kommer finnas i hallarna.

Uppvärmningsbollar finns i hallarna

Prispengar

5 000 kr till segraren i dam- respektive herrklassen, samt fri anmälningsavgift till turneringen 2024.

Dessutom utdelas Eckerö Linjens fair play-pris till en dam- och en herrspelare som utmärkt sig för en känsla av rent spel och respekt för egna lagkamrater, motståndare och domare.